Crama Beciul Domnesc

Crama BECIUL DOMNESC a fost construită în secolul XIV, în timpul domniei lui Ştefan cel Mare. Această construcţie unică ce ne aminteşte de gloria vremurilor de demult, a devenit monument din patrimoniul mondial UNESCO, adăpostind în acelaşi timp vinotecă profesională a societăţii. Această cramă este singura de acest gen din România, este locul în care simţi că devii nu doar parte din istoria acestui neam ci că asişti la metamorfoză unui vin ce se transformă dintr-un vin de calitate într-un vin ce atinge perfecţiunea pe care doar timpul o oferă cu generozitate lucrurilor de valoare...

Vizitare

Vizitele si/sau degustarile se organizeaza de luni pana vineri, intre 10:00 si 14:00. Vizitarea uneia dintre cramele de mai sus costa 5 euro/persoana. Copiii sub 18 ani sunt scutiti de plata taxei. Pentru organizarea unei vizite sau a unei degustari, contactati-ne prin mesaj privat pe pagina de Facebook Vincon Romania .

Degustare

Putem organiza si degustare de vinuri pentru produse – degustare ce poate avea loc in sala de degustari de la Sectia Odobesti – 5 vinuri (degustarea mai include platou cu cascaval neutru, fructe si crochete/biscuiti, etc).

Degustarea costa 15 euro/persoana. Copiii sub 18 ani nu pot participa la degustare.

100.000 de sticle de vin

Peste 100000 de sticle de vin, a căror vechime datează încă din 1949 şi până în prezent, aşteaptă în tăcere ca praful aşternut în roba fină să le ofere protecţia necesară pentru a evolua încet dar sigur începând cu primii ani de viaţă, continuant apoi cu copilăria, maturitatea şi senectutea, devenind astfel respectabilii seniori ai vinurilor româneşti. Gustând un vin din această cramă, simţi că devii o mică parte din istorie, din miracolul care a contribuit la transformarea unui vin într-o capodoperă.

Lasă-te atins de răcoarea acestei crame, aruncă o privire în jur şi aminteşte-ţi de cei care au scris filele de istorie ale clădirii acestui neam, şi căpăta curajul de a înfrunta timpul alături de un vin bun, arătând lumii întregi că lucrurile şi oamenii de valoare nu pot fi învinse de niciun duşman!