Cuvânt de început

Veşti bune: Pentru a asocia un vin unui fel de mâncare, nu este necesar să apelăm la sisteme complicate, ci la câteva reguli importante. Sigur că ulterior vom dori să perfecţionăm acesta experienţă să o îmbogăţim ajungând la controlul detaliilor...Până acolo însă, este esenţial să reţinem câteva reguli de bază:

Bea şi manaca ceea ce îţi place –€“ alege un vin pe care ai vrea să-l bei pentru el însuşi, gândindu-te la ce mâncare ai dori să bei acel vin pentru a obţine o clipă de neuitat?

Caută echilibrul –€“ pornind de la a€œgreutatea” sau a€œ corpolenta” vinului şi a mâncării. Vinurile corpolente se asociază mâncărurilor corpolente în timp ce vinurile cu o corpolenţă medie şi cele puţin corpolente se asociază meniurilor uşoare. Astfel, un vin roşu corpolent este asociat mâncărurilor viguroase, în care regăsim carne roşie, salatelor în care se adaugă sosuri consistente pe bază de brânză cu mucegaiuri nobile, în timp ce un vin puţin corpolent se asociază cu meniuri obţinute cu carne albă şi salate cu sos vinaigrette ...

Asociază vinul cu cel mai proeminent element din compoziţia mâncării – de regulă acesta se găseşte în sos sau în condimentele utilizate sau în metodă de gătire a preparatului culinar. De exemplu, la un Pui Marsala care are o suprafaţa maronie, şi un sos cu ciuperci şi vin roşu cu note minerale şi de caramel, este recomandat un vin roşu suplu în timp ce la un meniu din carne de pui cu sos uşor pe bază de lămâie, simplicitatea aromei citrice se asociază perfect cu un vin alb, proaspăt, semiaromat. Dacă sfaturile noastre v-au interesat, reveniţi pe acesta pagină, pentru a descoperi alţi păşi pe care-i putem face împreună în acesta lume plină de noutate şi savoare. Nimeni nu a atins perfecţiunea dar toţi ne-am apropiat mai mult de ceea ce ne place!